fbpx
Cursul de magie Scoala Magica

De ce să-ți înscrii copilul la Școala Magică? (partea 1)

Am decis să scriu aceste articole pentru a crea un awareness părinților despre acest curs grozav.

Este un curs pe care copiii îl adoră efectiv. Vibe-ul, distracția din timpul orelor și faptul că învață trucuri de magie, e wow ! Dar cel mai important pentru noi e, valoarea pe care o dăruim copiilor și mediul pe care îl creăm pentru ca ei să poată experimenta atât abilități emoționale cât și fizice

Hai să vă prezint 5 aspecte mari, pe care un copil le învață la #ȘcoalaMagică

1. Devine mai sociabil:

De îndată ce învață un truc de magie, automat îl va cuprinde emoția de nerăbdare, curiozitate și bucurie de a împărtăși trucul cu alte persoane ! Nu poți sta de unul singur cu trucurile. Magia în sine este facută pentru a da mai departe…mister, emoții, curiozitate.

2. Public speaking:

Un magician, atunci când performează, vorbește celor aflați în fața lui. Știe să atragă atenția și să o mențină pe durata unui truc sau a unei prezentări !

3. Încrederea în sine:

Încrederea de sine a unui copil depășește cam orice experiență a avut până la momentul în care a performat în fața unor oameni.

De ce ? Păi în primul rând, sigur nu a mai avut experiența de a atrage atenția unor adulți/copii. Să se joace cu atenția lor, iar la final să fie recompensat cu reacții de bucurie și aplauze.

Aceste experiențe îi oferă incredere în el și îi arată că poate să facă ceva ce înainte nici nu se gândea ca e posibil pentru el.

4. Gestionarea emoțiilor:

La început fiecare prezentare îi va aduce emoții.. însă după câteva repetări ajunge să stăpânească aceste emoții.

Un alt exercițiu este prezentarea pe diferite emotii. De ce ? Pentru a reda emoția respectivă celor din fața ta. Fiecare truc are o poveste și în fiecare poveste el trebuie să știe să exprime anumite emoții și stări. Rușine, furie, încredere în sine, calm, leadership etc. Exersând și jucându-se cu aceste stări și emoții ajung să le controleze și să le recunoască mai ușor atunci când se declansează inconștient în viața de zi cu zi.

Când îți recunoști/devii conștient de emoțiile/stările tale, le gestionezi mult mai ușor.(față de orice alt copil sau chiar adult, căruia atunci cand ii se declanșează din exterior anumite emoții, este copleșit de situație și își pierde controlul).

Cât de tare e, că un copil ajunge la vârstă fragedă să practice aceste lucruri și să învețe despre aceste lucruri?

5. FRICA DE ESEC !!

În timpul orelor filmăm pe scena..

Ne filmam de 1.2.3..10..20 de ori până ne iese trucul(adică tehnică, dexteritate, text, exprimarea emoției și altele). Deci de multe ori aceștia greșesc..și îi văd.. Fiind telefonul pornit pe video, ei simt că ar trebui să reușească din prima. Îi văd cum se învinovățesc pentru că “îmi folosesc timpul.. ” sau că trebuie să am răbdare cu ei iar ei știu că noi, adultii, nu prea avem răbdare. Deci au o mică reținere să nu fie certați(mica paranteză, parte din frica asta vine de la părinți).

Exemplu banal: legarea la șireturi. Câți părinți din 10 stau lângă copil ca să încerce de 4-5 ori să se lege la șiret? Mai ales când mai aveți 15 minute să ajungeți la Grădi sau la Școală și trebuie să străbateți traficul de dimineață? De obicei copilul încearcă o data pe presiunea părintelui de hai să plecăm.. evident că nu reușește și apoi.. “ah stai că te leg eu” și mai pune și emoție pe lângă faptul că oricum cel mic se simte neputincios “ahh doamne te leg eu și plecăm.. nu am timp să stau“)

NU este cazul la noi!

Pentru că noi știm că șansele sunt de 0.1% să îi iasă din prima.. (“exceptând norocul începatorului”). De cele mai multe ori, exercițiul în fața camerei este așa: Dacă îți iese de 3 ori, UNA DUPA ALTA, atunci stăpânești.

În acest fel, acesti copii, sunt puși într-un mediu în care urmează să greșească și să se lovească de eșec. Dar ce aud pe fundal?

Aud un mare”bravooo! Hai cu urmatoarea repetare“.

dupa “greseala”:

1. aud emoție pozitivă

2. aud încurajare

3. sunt înțeleși și acceptați.

4. le este oferit un mediu sigur și lipsit de judecată pentru “trial and error”)

E normal să greșești atunci când faci ceva pentru prima dată. Ce mai continuă să audă la noi la cursuri?? Definiția eșecului: Nu e eșec până când nu te dai bătut !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *