fbpx
dezvoltare personala pentru copii

De ce am deschis programul Școala Magică ?

Te salut,

Sunt Cătălin Pintea și astăzi am să răspund întrebărilor care mi-au fost puse de-a lungul timpului și anume:

De ce programul Șoala Magică ? De ce funcționeaza ? Ce pare a fi și ce este de fapt ? De ce este dorită ? De ce copiii întreabă de cate ori mai trebuie să doarmă până la urmatorul curs ? și multe altele.

Înainte să mă arunc în subiect,( ca Halep pe serva :)) ) trebuie să îți dau puțin context să înțelegi ” De ce-ul” din spate.

Sunt magician profesionist din 2013. Pentru unii, 7 ani sunt puțini însă în acești ani, cu dedicare și pasiune, am reușit să ating rezultate frumoase în arta magiei, în cariera personala și mai ales în orașul în care m-am născut, Arad.

Sunt mândru pentru că am reușit să fac copilaria a sute de copii mai frumoasa ! Să vadă live lucruri, momente și situații de care doar în desene se pot bucura. Am fost acolo în momentele importante din viața lor și nu numai, pentru a presăra puțină ” magie “, încredere și cel mai important lucru este că: ce ne imaginăm, poate deveni realitate.

Sunt nativ în ceea ce înseamna spectacolele și interacțiunea cu copiii. Însă la un moment dat în cariera mea, mi-am dat seama că trebuie sa îi cunosc mai bine psihologic, ca să le pot livra eficient bucuria și pentru a comunica pe limbajul și nevoile lor.

– ” Nu te mai lăuda, Cătălin ! “, se aude o voce din spatele capului. :))

Nu mă laud, însă ce am ajuns să știu și să pot.. cândva mi-am dorit asta, deci am muncit și m-am autoeducat să ajung aici.

Așadar, De ce Școala Magică ?

-Chiar așa spune-mi odată ! :)) ce tot atât suspans..

-Nu te grăbi..și suspansul are farmecul său..Iohanis încă ține discursul despre starea de alertă, deci am timp.

De-a lungul timpul, am tot primit sugestii pentru a deschide sau a face cursuri de magie pentru copii însă… Eu sunt mai diferit, deci nu am vrut să deschid doar o activitate pentru copii.. Trebuia să aibe în spate o semnificație, un motiv, ceva aparte. Să faca o diferență. Nu îmi plac lucrurile de suprafață, numai daca e nutella 😀

In 2017, am început să cochetez cu ideea de a face ceva pentru copii. Știind atât de multe despre ei, ideea de a face ceva pentru dezvoltarea lor a început să sune ca o melodie la radio. Prima dată nu o bag în seamă, a doua oară îi bat ritmul și a treia dată sunt cu fixativul în mână pe post de microfon. Însă eu sunt Cătălin, așa că nu îmi era de ajuns. Da, ajutam copiii și promovam dezvoltarea persoanală dar mai îmi trebuia ceva.. dar CE??

Stând pe terasa într-o vara călduroasă cu un cocktail in mână( probabil nu aveam nimic în mână dar HEY, e povestea mea !). Discutam despre programul Școala Magică ca fetele și atunci.. MI-A VENIT !.. (ideea !)

Faptul că îi ajut în dezvoltarea lor, da sigur, este extrem de benefic pentru viitorul lor, pentru formarea caracterului și deciziile pe care le vor alege în viață. Beneficii mari pentru părinti și pentru ei, categoric ! (însă le vor aprecia doar în viitor) Dar pentru plăcerea lor de acum?

CE mi-a venit ?

Pe o scenă cu public într-un spectacol se degajează un boom mare de energie și care îți ancorează foarte bine acele momente. Satisfacția, bucuria, aprecierea și experiența aventurii unui spectacol de scenă este ceva ce le pot dărui acestor copii iar asta a fost motivul care mi-a alimentat rezervorul. Am deschis acest program în 2 luni de zile, cu o determinare incredibilă ca să pun toate lucrurile la punct într-un timp atât de scurt. Am mutat munții din loc pentru a pregătii materialele, a lucra cu ei 5 luni de zile doar ca să ajungem la spectacolul lor. Momentul de triumf !! (Tobe, trambițe și bucurie !!)

Practic, am avut placerea de a le oferi o experiență de neuitat. O experiență de care foarte puțini copii, DIN TOATA TERRA, au parte !

Am fost bucuros că parinții au văzut importanța pregătirii și performării într-un asemenea spectacol, însă cred că puțini au conștientizat real, cât de puțini ursi Koala sunt pe pămant și câți copii din toată lumea pot beneficia de un asemenea eveniment.

Ce este programul Școala Magică ?

Dacă ne imaginăm că programul Școala Magică este un iceberg, și este ! (Un iceberg plin de skittles și unicorni care zboară pe deasupra.. ) Vârful pare ca o enumerare plictisită: trucuri de magie, poate un spectacol(daca nu apare Coviduț), doar o altă activitate pentru copii.

Însă Școala Magică este mult mai mult de atât. Este un sistem de dezvoltare personală modern a copiilor prin: trucuri, activităti de echipa și jocuri. Felicitări!!! Ai primit bilet, iar acum o să intrăm puțin în backstage. O să îți explic cât de mult pot într-un articol scris, ce se întampla în spate.

Deci, deschidem cortina ca să intelegi ce invata acesti super eroi.

Voila !

Ce facem la Școala Magică ?

Dacă tot suntem în backstage trebuie să îți spun un mic SECRET :

Un număr de magie atât la copii cât și la adulți nu este despre efect !!

-Băi, Cătălin, nu da din casă ! (se trezește, iar, vocea din spate)

– Trebuie să dau ca să ințelegi marea iluzie a programului !

Un număr grozav de magie este despre destinatie, povestea care aduce la efect. Asta face un numar grozav ! Practic efectul pentru ei este când devin magicieni iar călătoria până ajung acolo este evoluția lor, dezvoltarea lor.( inteligent, nu ? …știu..)

Atunci când învățăm un truc de magie, avem 2 elemente importante. Tehnica și prezentarea.

Să-ți explic: atunci când învățăm tehnica practic ne dezvoltăm dexteritatea și coordonarea mâinilor pe puncte cheie din prezentare. Știu, pare mai greu decât este descris în 16 de cuvinte !

Acum că știm tehnica, ne punem pe prezentare ca Oana Roman pe desert :))

În prezentare intră foarte multe aspecte pe care o să ți le explic în mare. Prezentarea personală, crearea story-line-ului, manipularea audienței, ce roluri ne luăm pe scenă, stările pe care prezentăm, ce emoții transmitem… pe scurt, deja mintea ta pe langa că citește aceste rânduri a mai deschis o aplicație în windows și se întrebă :

-Dar cum poate un copil de 6 ani să învețe atâtea când nici un adult nu cunoaște atât de multe ??

Ei dragii Moșului.. Eu, Cătălin, am venit cu soluția ideală. (Poți cumpara acum soluția pentru doar99.99 și primești bonus CADO CADO, sună acum la 07multă muncă și dedicare. :)) )

Defapt întrebare o pun eu acum: Cu aceste abilități, înțelegi de ce copii prind un boost de încredere în ei maxim, într-un timp scurt ? De ce prind curaj să se exprime, fară a fi judecați? De ce este un mediu propice pentru antrenarea creativității ? și multe altele, înțelegi ?

De ce sunt importante aceste abilități, la ce folosesc și de ce sunt înnebuniți copii după cursurile noastre ?.. într-un articol viitor.

Dacă ți-a plăcut dă-ne un like la pagina Scoala Magica și share la articol.

Eu am fost Cătălin Pintea și aceasta a fost articolul meu iar pe final îți doresc, o minte pozitivă !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *